Titans 2015

2015_finale1

Jury rapport voorronde 1 20 februari @ Db’s

Meer ..

En we zijn weer los! De eerste voorronde van Clash of the Titans 2015 is een feit. Vandaag zullen de bands beoordeeld worden door Stefan ’t Hooft (docent Nederlandse Popacademie, Walker Drive), Yasmin Widodo (Danny Black & Shirley Blind en oud clash deelneemster en winnaar), Stefan Breuer (I Am Oak, Lost Bear en Tiny Woods records) en Daniel Papen (Boy Ler, Danny Black and the Naked Short Sellers, Danny Black & Shirley Blind). Ook zullen zij een winnaar moeten kiezen uit de vijf spelende bands van vanavond.

Winnaar: Drunk Soda
Wildcard: Niet uitgereikt vanavond

Drunk Soda

Strakke band, vooral het eerste nummer was erg goed en helaas haalde de rest van de nummers dit niveau niet echt. De nummers hadden zeker potentie maar waren af ten toe toch iets te lang. De presentatie was nog een beetje houterig en kan dus nog een stuk beter.

Fighting Churchill

Strakke, goed op elkaar ingespeelde band, maar het songmateriaal is nogal eendimensionaal. De sound van de band mag meer eigen worden, maar de band heeft over het algemeen wel goed gespeeld.

Sweet Bastards

Er is duidelijk te zien dat de band genoot van het spelen en dat ze er ook power aan gaven. De band speelt echter wel iets boven zijn niveau speelt, waardoor het in het algeheel niet strak is. De muziek was niet echt origineel, maar het laatste nummer was in zijn eenvoud het best.

I Regret

Het eerste dat opviel was de goede gitaarsound en het zelfvertrouwen van de band. De composities van de van waren redelijk fantasieloos en ook risicoloos uitgevoerd waardoor het niet uit de bocht kon vliegen. De presentatie was over het algemeen prima.

Seconds to the Hour

Het entertainmentgehalte van de band was aardig hoog, daarmee kudo’s naar de frontman. Technisch gezien mocht de band een stuk strakker spelen en de nummers van de band waren niet erg bijzonder. De band was door voorgaand punt niet strak op elkaar ingespeeld.

Juryrapport voorronde 2

Meer ..
Juryrapport voorronde 2 – 27 februari @ dB’s

De tweede voorronde van Clash of the Titans 2015 is een feit. Vandaag zullen de bands beoordeeld worden door Sander Klijn (Bliep bouwer als Bitebits – zanger/gitarist Good Dog Happy Man – sounddesigner bij Super Audio Bros), Robby Wouters (I am Oak), Jerry van Vliet (Soesterberg Live) en Peter Fokkema (Producer – audio engineer – speelt in The Philistenes en BloedGrijs). Zij zullen een winnaar moeten kiezen uit de vijf spelende bands van vanavond.

Winnaar: Jorn ten Ham
Wildcard: Identity Circus

Too Loud for Granny
De ritme sectie was strak, maar het was te braaf voor punk. Het is een leuke mix van stijlen maar het loopt nog niet helemaal goed. Er zou iets meer afwisseling mogen zijn tussen de nummers. Goede leadgitarist en stabiele drummer.

Jorn ten Ham
Zijn stem trekt het naar een hoog niveau. Hij heeft een mooi eigen geluid, maar maak het nog meer eigen (bv qua teksten – zoek je vocabulaire). Werk daarnaast aan je Engelse uitspraak. De muziek is relaxed en geloofwaardig. Goed gitaarspel.

Purple Streetgrass
De muziek is helemaal 90’s – niet 2015. Het is een leuke band voor in de kroeg, maar het samenspel verloopt nog niet helemaal goed.

Identity Circus
Goede opener, maar daarna zwakte het wat af. De frontman gaf een goede performance maar zat er af en toe wel naast met de zang. De band heeft veel speelplezier onderling en dat is te zien. Goede vibe. Het is niet per se nodig om alle bandleden voor te stellen gezien de speeltijd.

Roeland / Relajust
Adequate muzikant, maar typische singer-songwriter. Hij heeft een goede (schreeuw)stem, zou misschien beter tot zijn recht komen met een band erbij. Goed gitaarspel en groot bereik in zijn stem.

Juryrapport voorronde 3

Meer ..
Juryrapport voorronde 3 – 6 maart @ EKKO

Het is alweer tijd voor voorronde nummer 3 van Clash of the Titans. Vandaag zullen de bands beoordeeld worden door Robby Wouters (I am Oak), Peter Fokkema (Producer – audio engineer – speelt in The Philistenes en BloedGrijs), Jerry van Vliet (Soesterberg live) en Stefan Breuer (I Am Oak, Lost Bear en Tiny Room Records). Zij zullen een winnaar moeten kiezen uit de vijf spelende bands van vanavond.

Winnaar: Cora Kemperman en de Schuurmachines
Wildcard: Niet uitgedeeld

Cora Kemperman en de Schuurmachines
Charmante dames met goede liedjes, goede meerstemmigheid en catchy refreintjes. Er mag meer nadruk komen op de goede samenzang en daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor 1 zangeres voor de continuiteit. De band is rammelend, maar daarmee niet storend.

Jesco
De band bestaat uit goede muzikanten en daarbij mag ook zeker de drummer benadrukt worden. Muzikaal zijn ze niet erg origineel, en de set wisselt nogal. De extraverte frontman past zeker goed bij de band en kan er een erg leuke show van maken.

The Sticky Tongues
De band mist samenhang en moet hard gaan werken aan zijn podiumprestatie. Er is weinig originaliteit in de nummers en de nummers blijven ook niet echt hangen. De drummer is erg energiek, wat het wel een duw geeft.

Sativa
De band zat er lekker in en het samenspel was over het algemeen prima. Goede muzikanten en je kan zien dat ze lol hebben in het spel. Er wordt gewisseld tussen genres, waardoor de nummers niet altijd even goed uit de verf komen. Er mag op het podium een zekerdere houding neergezet worden en de gitarist zingt zeer overtuigend en duidelijk. Belangrijk om 1 frontman te kiezen.

Herr Flemm
De band begon sterk, maar zakte halverwege de set in om vervolgens weer goed te eindigen. Er worden goede samples gebruikt, maar die zijn soms teveel aanwezig. De live band mag meer gebruikt worden, al is die niet altijd even strak. De presentatie is erg goed door de goede frontman, werk vooral aan de constante kwaliteit.

Juryrapport voorronde 4

Meer ..
Juryrapport voorronde 4 – 13 maart @ dB’s

We zijn bijna halverwege! Vanavond is het tijd voor voorronde 4. Vandaag zullen de bands beoordeeld worden door Jeroen van Beek( De Utrecht Popprijs – Pollination – Nordic Delight Festival), Stefan t Hooft (docent Nederlandse Pop academie – Walker Diver), Bas Allein Richir (Secret Handshake club – drummer bij Join the Cavalry – drummer April) en Laura Buijs (Programmeur Rosrock – freelance communicatie/productie medewerker). Zij zullen een winnaar moeten kiezen uit de vijf spelende bands van vanavond.

Winnaar: Raptor
Wildcard: Niet uitgedeeld

We love people in bearsuits
Deze band heeft een kloppende sound, ook al is het in het Duits. Fijne retro synthipop sound. Ook geeft de band een goede performance, maar zou iets gedurfder en overtuigender mogen (met iets meer ironie). Als de performance zou verbeteren heeft deze band zeker potentie. De set was goed opgebouwd en het bleef boeiend gedurende het hele optreden. Het laatste nummer was het beste. En de discolamp viel erg in de smaak, maar de drumcomputer leidde af. Als concept zeker geslaagd.

SolarFlare
Deze band heeft veel potentie. De band heeft een afwisselend geluid en goede dynamiek, maar het songmateriaal mist wat catchy momenten. Ondanks het rommelige begin was het toch een heel aardig optreden. De zanger is goed, en mag daarom iets zelfverzekerder overkomen. Aan de beheersing van compositie en sound kan gewerkt worden. Alles moet dus nog groeien, maar de basis is er zeker. Ga zo door.

Tim Dawn
Mooie en goede zang met veel karakter. Daarnaast heeft de band een goed samenspel. Het geheel was echter iets te eentonig en inwisselbaar. De arrangementen waren overbodig en voegden weinig toe. Het laatste nummer was mooi, tijdens dit nummer komt de band tot z’n recht. Over het geheel mist er wat enthousiasme, wat wel aanwezig was bij de zanger/gitarist.
Raptor
Het optreden staat als een huis. De bandleden zijn goed op elkaar ingespeeld. Sterke nummers en spannende composities, maar soms was de zang ondergeschikt aan de gitaar. De jury had niet het idee dat ze bij een bandwedstrijd waren. Verder is het goed om jullie zelf te promoten, maar doe dit niet te vaak. Alles samengenomen was de presentatie was overtuigend en geloofwaardig.

YeahBabyYeah
Deze band van twee rockt zeker. Het is een leuk concept en de band heeft een goede sound, maar het songmateriaal is niet sterk genoeg. De band bestaat uit twee bandleden maar ze hebben plezier voor vier. Daarom was het wellicht niet nodig om een effect te gebruiken om de illusie van een band te creeren.

Juryrapport voorronde 5

Meer ..
Juryrapport voorronde 5 20 maart @ dB,’s

De vijfde voorronde van Clash of the Titans 2015 is een feit. Vandaag zullen de bands beoordeeld worden door Marcel Kamphuis (programmeur Shape of Punk to Come @ EKKO – Comedynight @ Tivoli – organisator huiskamerconcerten – Journalist Oor – fotograaf Utrecht Dichtbij), Hans Vrijmoed (Muziekjournalist – DJ – voormalig juryvoorzitter van de Clash – voormalig hoofdredacteur 3VOOR12/Utrecht), Jacco van Elst (Fire Harvest – This Leo Sunrise – Holden Goldmund) en Daniel Papen (Boy Ler – Danny Black and the Naked Short Sellers – Danny Black & Shirley Blind). Zij zullen een winnaar moeten kiezen uit de vijf spelende bands van vanavond.

Winnaar: The Ame
Wildcard: Isri

Damaged Frequency
Deze band was muzikaal goed, maar de twee gitaren kunnen beter worden ingezet. De soul nummers hakten er meer in dan de funk nummers. De stem mag hier en daar wat meer uit de bocht vliegen, het was nu misschien te ‘clean’. De zangeres is een echte entertainer. De liedjes, zang en teksten zijn niet heel speciaal.

Isri
De band heeft een super sound. Het was ritmisch en gevarieerd, alleen zat niet iedereen uit de band op 1 lijn. Het geheel was een mooie mix van invloeden. De zangeres zou iets meer naar voren mogen treden, iets meer pit tonen. Ook de viool mag prominenter aanwezig zijn. Het mag iets meer een feest op het podium zijn, om bij de vrolijke muziek te passen. Vooral het laatste nummer was sterk.

Under my Boots
Deze band gaf een toffee presentatie en had een vette sound. Goede show. Er mag alleen iets meer vaart in de show worden gehouden. Er vielen nu stiltes tussen de nummers. De uitstraling klopte, maar zoek het iets minder in de lage tonen.

The Ame
Lekker ruig en smerig. De zang was stoer laag, maar de jury zou zijn omgeblazen als de zang ook hoog ging, of probeer een scream. Het hele optreden was eerlijk en oprecht. De podiumpresentatie was goed, het was een overtuigend plaatje. Goed dat er gewoon werd doorgespeeld met gebroken snaar.

Between the Jars
Er kwamen veel goede ideeën naar voren, maar iets te veel per nummer. De nummers waren te lang. De band bestaat wel uit goede muzikanten. Toffe solo’s en de band toont lef. Probeer meer een eigen draai te geven aan de seventies-sound.

Juryrapport voorronde 6

Meer ..
Juryrapport voorronde 6 – 27 maart @ ACU

We zijn over de helft! Vandaag is het tijd voor voorronde nummer 6. Vandaag zullen de bands beoordeeld worden door Thomas Br̦ker (Bookingsagent bij The Bakery en Blowpipe Рprogrammeur bij Elevator Sessions Рprogrammeur IBB Fest Рprogrammeur Club 3voor12/Utrecht), Jerry van Vliet (Soesterberg Live) en Martijn Mannak (Full Spectrum Bookings). Zij zullen een winnaar moeten kiezen uit de vijf spelende bands van vanavond.

Winnaar: DIRT A GOGO
Wildcard: geen

Nachtval
Het was heel verrassend. Het zat goed in elkaar, maar het geheel mag strakker. Er mag ook meer verandering tijdens de nummers komen. Als je graag een intro wilt, gebruik dan de viool en de piano aangezien je die in de band hebt. Over het algemeen waren de nummers spannend en leuk. Het tweede nummer was het beste, dit was een sterk nummer omdat de viool een grotere rol had.

The Shenanigans
Ondanks dat het vrolijke up-tempo muziek is, slaat de vonk niet echt over op het publiek. De zang mag iets meer ‘poppen’. De band is duidelijk goed op elkaar ingespeeld, tot dansjes aan toe. Het is duidelijk dat de band er plezier in heeft en dat is leuk om te zien.

True Citizen
Het optreden was prettig om naar te luisteren, erg fijne stemmen en samenzang. De eerste twee nummers waren goed. Er hing een spanning in de lucht, maar die wordt niet ingelost. De spanningsboog mag explosiever. Kijk naar de arrangementen.

DIRT A GOGO
De band drukt een eigen stempel op het genre, vooral door de zang. Het optreden was erg geloofwaardig. De nummers klopten, maar denk aan je hooks. Wees misschien iets pakkender in de refreinen, riffs en dynamiek.

Port
Het eerste nummer was strak. Tip: kies een genre, en ga daar dan helemaal voor. Er kwamen nu veel stijlen naar voren, waardoor alles goed was, maar het was het net niet.

Juryrapport voorronde 7

Meer ..
Juryrapport voorronde 7 -3 april @ ACU

Op vrijdag 3 april heeft de zevende voorronde van Clash of the Titans 2015 plaatsgevonden. De bands werden beoordeeld door Stefan Breuer (I Am Oak, Lost Bear, Tiny Room Records), Robby Wouters (I Am Oak), Jacco van Elst (Fire Harvest, This Leo Sunrise, Holden Goldmund) en Daniel Papen (Boy Ler, Danny Black and the Naked Short Sellers, Danny Black and Shirley Blind). Zij hebben uit de vijf bands die vanavond hebben gespeeld de winnaar gekozen en de hieronder staat wat zij te zeggen hadden over de bands.

Winnaar: Seven to Eleven
Wildcard: Geen

The Mad Baron
Misschien wel te gelikt en de presentatie mag beter. Minder praten tussen de nummers door en meer spelen. De zang stemmen passen goed bij elkaar maar er zitten soms te veel ideeën in de nummers waardoor het te onsamenhangend wordt.

Seven to Eleven
De band had originele ideeën en ze waren verrassend volwassen. Wel belangrijk is dat de gear van de muzikanten in orde is. Het was namelijk erg duidelijk dat er een gitaar vals stond. Dit kan je voorkomen! Onderling was er een goede communicatie en het geheel mag nog wel wat strakker.

Sam Rodrigues
Er stonden goede muzikanten op het podium, maar er mist samenhang. Er mag meer inhoud gegeven worden aan de muziek. De toetsenist was erg goed en het laatste nummer dat ze speelden was erg creatief. Helaas werkte de zang alleen in een klein bereik.

The Seem
De band komt heel goed over ondanks dat het sloppy was. De zangeres moet meer aansluiting krijgen met de band. Je kon merken dat de band enthousiast was en dat komt erg vermakelijk over. Het geheel mag strakker, ondanks dat rommelen bij deze muziek mag, mag dat wel beter worden.

Cuban Cigar Club
De Band heeft erg goed gespeeld en wat fijn om deze avond solo’s te horen. Het geheel is wel te standaard en de visie van de band is niet echt duidelijk. Daarnaast stond de band er wel goed en hebben ze een goed geluid.

Juryrapport voorronde 8

Meer ..
Juryrapport voorronde 8 – 10 april @ dB’s

De tijd gaat snel wanneer je het leuk hebt, tijd voor voorronde 8 alweer! Vandaag zullen de bands beoordeeld worden door Bas Allein Richir (Secret Handshake club – drummer bij Join the Cavalry – drummer April), Yasmin Widodo (Danny Black & Shirley Blind – Oud Clash deelneemster en winnaar) en Rosan van der Aa (Voormalig zangeres Orphanage – betrokken bij schrijfproces Delain). Zij zullen een winnaar moeten kiezen uit de vijf spelende bands van vanavond.

Winnaar: Crimson Inc.
Wildcard: geen

Crimson Inc.
Het was een amusant en gezellig optreden. De band heeft goede muzikanten en er hing een gezellige sfeer. Het mist dynamiek en het is af en toe niet strak. Daar kan aan gewerkt worden. De band heeft ontzettend veel potentie, maar leer professioneel te zijn. Let ook op uitspraak. Wat de jury nog wil meegeven voor de halve finale: zet de puntjes op de i.

Grey Nomad
Er was een ruimtelijke sfeer in de sound. De band heeft een goede sfeer gecreëerd. Er waren technische problemen tijdens het optreden, maar daar moet je mee kunnen dealen. Maak contact met het publiek op zo’n moment, door een klein praatje te maken.

Juicy Jones
Er stond duidelijk een bandje. De uitvoering was iets te netjes, niet erg origineel en voorzichtig. Daar kan aan gewerkt worden. De band heeft goede muzikanten, vooral een hele goede bassist en goede samenzang.

Leoparte
De band was super enthousiast en jullie doen lekker wat jullie doen. Er mist echter diversiteit in de nummers, daar kan aan gewerkt worden. Het laatste nummer was super goed (en de meisjes vooraan die meezongen ook).

Wraak
Het optreden denderde als een trein. Het was echte metal met een bijbehorende metal show. Het was leuk om te zien. Maar als je een band wil zijn, zorg dan dat je er als een band uitziet, als een geheel. En wees kritisch op je gitaarspel.

Juryrapport voorronde 9

Meer ..
Juryrapport voorronde 9 – 17 april @ dB’s

Op vrijdag 17 april heeft de negende voorronde van Clash of the Titans 2015 plaatsgevonden. De bands werden beoordeeld door Jerry van Vliet (Soesterberg Live), Marc van der Laan (Hoofdredacteur Club3voor12Utrecht) en Maarten Houwer (Freelance geluidstechnicus en mede-eigenaar Trouché! Tour Support).Zij hebben uit de vijf bands die vanavond hebben gespeeld de winnaar gekozen en de hieronder staat wat zij te zeggen hadden over de bands.

Winnaar: Sater.
Wildcard: Geen

Mister Rocks and his Handsome Devils
Erg goede ritmesectie en het totaalplaatje van de band klopte. De zang was helaas niet altijd verstaanbaar en de nummers van de band waren niet onderscheidend genoeg. Er mag gezegd worden dat de leadgitarist van de band erg goed was, maar de teksten waren niet pakkend genoeg.

Sater
De band had een erg goede sound toffe riffs en gave twin solo’s. De presentatie van de band was ook erg goed, maar er mag meer power in de drumsectie komen. Een erg lekker bandje om naar te luisteren. De bassist mag soms wel minder ingewikkeldere partijen spelen.

Moustachio 7
Muzikaal gezien is het een erg goede band, maar ze hadden weinig uitstraling. Het is belangrijk dat er aan de presentatie wordt gewerkt. Daarnaast mist de spanning in de nummers, maar qua samenspel en instrumentbeheersing was het misschien wel de beste band van de avond. Aan de nummers moet dus nog hard gewerkt worden.

Hart & Linden
Er is geen cohesie tussen de ritmesectie en de zangeres. Het idee achter de liedjes is goed en ze zijn ook mooi, maar de verpakking klopt niet helemaal. Wel hadden ze een vrolijke uitstraling en het is misschien een beter idee om toch met zijn tweeën verder te gaan.

Sailing to Suez
De beste drummer van de avond volgens de jury. Er moet net zoveel power zitten in get gitaar geluid als in de drums. Er mag meer aandacht komen voor de zang en daar mag ook meer whisky in zitten. Sommige nummers waren erg beleefd en de gitaarsound mag veel dikker en harder.

Juryrapport voorronde 10

Meer ..
Juryrapport voorronde 10 – 24 april @ dB’s

De tiende en laatste voorronde van Clash of the Titans 2015 is een feit. Vandaag zullen de bands beoordeeld worden door Martijn Mannak (Full Spectrum Bookings), Marcel Kamphuis (programmeur Shape of Punk to Come @ EKKO – Comedynight @ Tivoli – organisator huiskamerconcerten – Journalist Oor – fotograaf Utrecht Dichtbij), Marije van Veen (Lexicon Bookings – Recordstore Day) en Rosan van der Aa (Voormalig zangeres Orphanage – betrokken bij schrijfproces Delain). Zij zullen een winnaar moeten kiezen uit de vijf spelende bands van vanavond.

Winnaar: Brothers on the Edge
Wildcard: Pick-a-Lily

Cosmopolitans
De band had erg veel speelplezier en is super leuk voor op feesten en partijen. Het was een gevarieerde set. Kijk wel naar je eigen stijl, want deze is nu onduidelijk. Werk ook aan Engelse uitspraak, en aan het goed stemmen van de gitaren.

Brothers on the Edge
De band bestaat uit goede muzikanten en heeft een goede zanger, maar het optreden mag iets explosiever in de arrangementen. De basis is goed, maar perfectioneer het. De totale podiumpresentatie mag overtuigender. De band heeft zeker feestpotentie en het jamsessie-element was leuk.

Silence
De zangeres heeft veel potentie. Het optreden was echter rommelig. Werk eraan om één band te worden, en waarnaar je naartoe wil gaan als een band. Het lijkt nu een beetje alsof de zangeres in de verkeerde setting staat.

Grin & Bear
Hier stond echt een bandje met een goede presentatie. Maar als de vrouwen zo opgedost zijn, moeten de heren ook hierin meegaan. Het was een gedurfd optreden, maar probeer het uniek te maken (zowel outfits als muzikaal).

Pick-a-Lily
Deze band is jong en heeft potentie. Blijf bij Engelse teksten. Soms was het optreden rommelig, maar met genoeg oefenen moet het wel lukken. Er waren leuke arrangementen, maar let op eentonigheid. De samenzang had geen meerwaarde.

Juryrapport Eerste Halve Finale

Meer ..
Juryrapport voorronde 1e halve finale – 15 mei @ dB’s

En we zijn weer los! De eerste halve finale van Clash of the Titans 2015 is een feit. Vandaag zullen de bands beoordeeld worden door Jurriaan Sielcken (Music Producer/Sound Engineer), Quintijn Verhoef (Recording/Mixing Engineer bij Studio Independent Recordings), Jeroen Boekhorst (programmeur dB’s) en Peter Fokkema (Producer – audio engineer – speelt in The Philistines en BloedGrijs). Zij zullen twee winnaars moeten kiezen uit de vijf spelende bands van vanavond, die door gaan naar de finale.

Winnaar 1: Raptor
Winnaar 2: SATER

Brothers on the Edge
De band heeft goede muzikanten en een goede frontman, iedereen is individueel goed. Maar geef elkaar meer de ruimte want het lijkt nu af en toe alsof iedereen door elkaar heen speelt. Probeer de energie op alle fronten goed over te brengen. Het mag wel wat meer los gaan en uit de bocht vliegen. De zang is soms te soft/clean tegen de harde stukken aan. De ritmesectie is goed.

Cora Kemperman & de Schuurmachines
Muziek maken is leuk en daarvoor zijn jullie het bewijs. Er zijn leuke harmonietjes en de teksten zijn leuk. Maar neem jezelf serieus in het uitvoeren en bespelen van de muziek. Het is gewoon te rommelig en dat is heel jammer. Als de goede liedjes ook goed worden uitgevoerd, worden we allemaal nog blijer. Props voor de stage outfit en presentatie maar pas op dat het geen cabaret wordt…

Raptor
De band heeft goede meerstemmige zang en heeft strak gespeeld, goede instrumentbeheersing. Er mag meer afwisseling in de songopbouw, soms wordt het eentonig. Zacht mag zachter en hard mag harder. Het is heavy, maar liedjesstructuur mist hier en daar. De band gaf veel energie en dit kwam over op het publiek. De muziek is knap gespeeld maar het ontbreekt hier en daar aan originaliteit.

The Ame
Erg mooi stemgeluid en de energie die wordt overgebracht voelt puur. Soms was de zang eentonig, daarom zijn backing vocals misschien een goed idee. Laat het liedje de boventoon voeren en de solo’s in dienst van het nummer. Dus meer ‘liedjes’ schrijven en minder solo’s. Props voor de steady bass, maar de totale ritmesectie was niet strak genoeg. De drums kunnen krachtiger op de snare/toms. Overal zijn de nummers vrolijk en energiek maar teveel binnen hetzelfde tempo.

SATER
De band laat veel creativiteit zien en heeft goede muzikanten. Het is technisch goed gespeeld, maar er mag meer samenhang tussen de riffs zijn. De riffs en intro’s sluiten nu niet altijd even goed aan. Samenzang wordt gemist, maar de band heeft veel potentie. De drum is goed op kracht en de bassist is a happy man.

Juryrapport Tweede Halve Finale

Meer ..
Juryrapport voorronde 2e halve finale – 29 mei @ dB’s

De tweede en laatste halve finale van Clash of the Titans 2015 is een feit. Vandaag zullen de bands beoordeeld worden door Jacob Hagelaars (EKKO, Into The Great Wide Open, Let Mini Who?), Max Beekman (Programmeur 3voor12/Utrecht, oprichter The Bakery, docent HBA), Jeroen van Beek (Utrecht Popprijs, Pollination, Nordic Delight Festival) en Ties Timmers (Radio 6, Stranded radio). Zij zullen twee winnaars moeten kiezen uit de vijf spelende bands van vanavond, die door gaan naar de finale.

Winnaar 1: DIRT-A-GOGO
Winnaar 2: Jorn ten Ham

Drunk Soda
Goede hooks en goede tweede stem. Denk als band goed na over wat je wilt overbrengen en doe dat ook allemaal samen op het podium. Liedjes zijn goed alleen passen de teksten niet helemaal bij de muziek. Ga meer oefenen met pedalen en gebruik ze ook.

DIRT-A-GOGO
Zeer overtuigende band en de podiumpresentatie staat als een huis. De band gebruikt een originele mix van stijlen, maar er zit nog zeker groei in. Het gebruik van de hoge en lage stem mag constanter, nu is er de kans dat het rommelig wordt.

Seven to Eleven
Individueel goede muzikanten, maar er mag meer ‘seks, drugs en rock ‘n’ roll’ bij komen kijken. De band is nog jong, dus jullie kunnen nog alle kanten op wat dat betreft. Ook is het belangrijk om een eigen geluid te kiezen. De zangeres heeft ook een erg goede stem en er mag gewerkt worden en aan podiumpresentatie.

Crimson Inc.
De presentatie en het plaatje van de band klopte, alleen kwam er te weinig enthousiasme van de band af. Hierdoor verloor het de aandacht bij het publiek. Ook speelde de band een beetje rommelig en zou het mooi kunnen passen bij de band om percussie te gebruiken. De band heeft een mooi geluid, goede muzikanten en een goede stijl gekozen.

Jorn ten Ham
Erg goede songs en zeer overtuigende presentatie. Jorn zelf moet meer georganiseerd zijn en er staan een stel geweldige muzikanten bij hem op het podium. Fijne dynamiek in de nummers en een goede opbouw. Het was goed om te zien dat iedereen in de band er ook echt voor ging. Er zit erg veel potentie in en vooral de ritmesectie (bas en drums) doen het hem.

Juryrapport Wildcard Ronde

Meer ..
Juryrapport Wildcard Ronde – 22 mei @ ACU

En we zijn weer los! Dit keer met de Wildcard Ronde Clash of the Titans 2015 bij collega-podium ACU. De deelnemende bands wonnen hun voorronde net niet maar kregen van de jury een wildcard om zo alsnog de finale te kunnen bereiken. De bands worden beoordeeld worden door Geert Verhoef (Staplab/Producent), Ties Timmers (Radio 6 – Stranded Radio / ex-3voor12/Utrecht & SJU Jazzpodium) , Bert Eising (FoH technicus, opnametechnicus, muzikant) en Jan Schellink (Autonoom Geluidskunstenaar). De jury wijst een winnaar aan die door gaat naar de finale in de Helling op zaterdag 20 juni.

Winnaar: JESCO

ISRI
Een dampende hutspot van Balkan, Latin, Afro- & reggaefunk. En inderdaad, de jury roemt de swingende muziek van de band, herkent de intentie maar mist de swing op het podium nog enigszins. Wat is je speerpunt met je muziek? Vergroot dat uit en dan komt het goed met dat feest! De diversiteit aan stijlen is leuk maar komt in een set van 20 minuten een beetje te eclectisch over.

Identity Circus
Positieve en energieke indiepoprock. De vibe komt over, de songs zijn catchy, de uitstraling is goed. Minpuntjes zijn de losheid die af en toe ten koste gaat van de strakheid. Koortjes en samenzang tussen lead en backing moeten strakker, drummer, werk aan je fills. Potentie is er zeker, en met meer oefening staat hier straks een vette festivalband.

JESCO
Rauwe mix van County, Rock, Americana en Punk. De band die de jury het meest heeft kunnen overtuigen. Goede frontman, goede afwisseling binnen de songs en in het algemeen een fijne feestelijke uitstraling. Het mag van de jury allemaal nog wat bezetener en demonischer (David Eugene Edwards, of minder God en meer whiskey) om net dat treedje hoger te komen. Punk heeft de jury niet echt kunnen ontwaren maar wordt verder ook niet gemist (lees: zou misstaan). Aandachtspunt is de drummer, die moet strakker worden. More Cowbell wordt gevraagd. Al met al unaniem gekozen door de jury als winnaar aangewezen.

Pick A Lily
Harmonieuze en jazzy melodieen die moeilijk in een hokje te plaatsen. Zuivere muziek in een origineel concept met de twee leadzangeressen die tevens gitaar en basgitaar spelen. De liedjes ontberen wel een zekere originaliteit. Daag jezelf en je publiek meer uit door af te wisselen in tempo en materiaal. Schuw het experiment niet. Er zit zeker nog groei in de band.
SATIVA
Stoner, sludge en metal maar ai, ai ai, te laat en dat op een bandcompetitie. Speeltijd gehalveerd en derhalve meteen al kansloos voor de winst. Maar toch, lekker raggen is niet vies. Dat doet de band goed, de zang is technisch verzorgd en props voor de snelle opbouw (maar minpunten voor te laat komen). De jury had graag meer gehoord maar ziet de band sowieso al menig jeugdhonk op zijn kop zetten (en kwam deze avond van een eerder optreden dus dat is wel weer cool).

2015_finale2