Juryrapporten 2018/2019

Juryrapport Clash of the Titans 2018/2019

Voorronde #1

Winnaar: CHRD

 

Juryleden

Mike B. – Docent Herman Brood Academie, bassist, werkzaam bij TivoliVredenburg
Martijn Mannak – Boeker Atlas Agency
Lane Reckman – Tourmanager Bluebirds en The Grand East, coördinator van de popronde en stagemanager bij Sugar Factory

Impulsix Een capabele band met aanstekende grooves. Met de huidige setopbouw raakt wat energie verloren. Probeer een betere dynamiek te vinden in het plaatsen van de nummers. Waar nog aan gewerkt kan worden is de controle van de microfoon. Jullie 3e nummer heeft hitpotentie! De jury ziet jullie graag meer spelen en minder praatjes houden.

CHRD Een consistente band, bestaande uit ervaren muzikanten. Het samenspel mag wat strakker. De partijen klopte en waren tegelijkertijd ook origineel. Jullie komen naturel, geloofwaardig en oprecht over. De muziek is ook toegankelijk voor niet-metalliefhebbers. Spugen op het podium is wel echt een no-go.

Bjorn-Flarf  Jullie hebben een typische FGD, wat staat voor Fucking Goede Drummer. Toch mag het geheel nog wel een stukje strakker. Het was vooral veel lawaai en weinig draagkracht. In deze band zit ontzettend veel vuur, maar dit kwam helaas toch niet helemaal over. De muziek is net zo inspirerend als de bandnaam.

Future Riots Jullie gitarist is bekroond tot beste gitarist van de dag! De zanger heeft een goede stem, maar het mag wat meer ‘naturel’ zijn. Probeer het eigen te maken. Jullie hebben de beste bandnaam van de avond, maar de naam past helaas niet zo goed bij de band. De muziek was sfeervol en dynamisch. Er mist wat sterkte in de songs, de nummers prikkelen nauwelijks. Er is te weinig onderscheidend vermogen.

Juryrapport Clash of the Titans 2018/2019

Voorronde #2

Winnaar: Magik Trick

 Juryleden

Vic Willems – Muzikant, winnaar Grote Prijs van Nederland 2016, categorie singer-songwriter, programmeur Club3voor12/Utrecht
Anouk van Esch – Management Melonhead, organisator Melonfest, (kersverse) programmeur Club3voor12/Utrecht
Bob Nijenhuis – Concert DJ, fervent concertbezoeker
Derk van de Hulst – Muziekwetenschapper, gestudeerd aan conservatorium, multi-instrumentalist.

 Magik Trick  Deze band grooved als een malle! De nummers zijn origineel en hebben tegelijkertijd toch veel herkenningspunten. Let er wel op dat je niet té veel in één nummer stopt. Jullie zijn goede muzikanten en hebben een goede instrumentbeheersing. Waar nog wat aan te werken valt is de podiumpresentatie/performance.

Don Jae  Jullie hebben een zeer goede stuctuur in de songs en erg leuke vocal harmonieën. Helaas was wat jullie speelden niet altijd even strak. Het einde was erg sterk maar het gebruik van de cowbell is op de huidige manier een beetje overmatig. De jury vond jullie een stereotypische band.

DeVisie  Jullie hebben een zeer overtuigende show neergezet. Het reggaestukje was zeer aanstekelijk, de stembeheersing is erg goed en de goede podiumpresentatie maakte het af. Toch neigt het een beetje naar een cliché. Werk aan het samenspel, want het geheel was niet erg strak.

Ten Pickles for Johnny  Zeven uur voor aanvang van de Clash worden jullie gevraagd om in te vallen. Jullie bassist zit in het buitenland, jullie hebben al een gig staan en toch staan jullie er! Weliswaar met een invalbassist en een gitarist minder, maar kudo’s voor jullie inzet en een special shout out naar de bassist!  Jullie songs zijn lekker melodisch, maar wat slordig qua compositie en toch wat veel van hetzelfde.  Werk aan de overgangen binnen de nummers. De zanger heeft een zeer goede stem en jullie creëerden een prettige sfeer op het podium

Juryrapport Clash of the Titans 2018/2019

Voorronde #3

Winnaar: Muddy Grease

 Juryleden

Wouter Bal – Recensent 3voor12/Utrecht, fervent concertbezoeker

Amber Nefkens – Projectleider Utrecht Popprijs, muzikant bij InuInu

Robby Wouters – Gitarist I Am Oak, solomuzikant als R. De Selby

Derk van de Hulst – muziekwetenschapper, gestudeerd aan conservatorium, multi-instrumentalist.

 B.U.C.  De ritmesectie is erg steady en de rap was top! De composities lijken over het algemeen een beetje op elkaar waardoor het een rauw randje mist. De keyboardsounds zijn wat gedateerd. Misschien kunnen jullie synths proberen? De zangeres heeft een mooi stemgeluid maar mag wat meer aan haar techniek werken.

Muddy Grease  Muzikaal was het top! Stuk voor stuk goede muzikanten en een interessante sound. De interactie met elkaar was erg goed, maar met het publiek wat minder. Probeer het publiek er iets meer bij te betrekken. Nu voelt het een beetje als een lange jamsessie. Woorden die bij de jury nog meer gevallen zijn: ‘We like it here!’ en ‘Snarky Puppy’.

Neuroot  Er was een mooie eenheid in jullie spel, uitstraling en looks. De muziek was rechttoe rechtaan en strak. Wat gemist werd was interactie met het publiek. De boodschap van de muziek is wel enigszins gedateerd.

Sherman Oaks  Jullie songs waren mooi met prachtige teksten. De instrumentale stukken waren erg goed en in de nummers zat een spannende opbouw. Jullie hebben duidelijk nummers gemaakt op basis van jullie eigen ideeën en  dat is goed. Voornamelijk in het begin werd er een beetje rommelig gespeeld. Jullie kwamen erg zenuwachtig over en ook de interactie met het publiek was wat awkward. Als dat de bedoeling was, vergroot het!

Juryrapport Clash of the Titans 2018/2019

Voorronde #4

Winnaar: Keek

 Juryleden

Wouter Bal – Recensent 3voor12/Utrecht, fervent concertbezoeker

Derk van de Hulst – muziekwetenschapper, gestudeerd aan conservatorium, multi-instrumentalist.

Silvia Vermeulen – Eigenaar Studio Moskou, FoH engineer voor onder andere Aafke Romeijn en The Cosmic Psychos

Bob Nijenhuis – DJ, en fervent concertbezoeker

 

Under My Boots  Jullie frontvrouw heeft een goede uitstraling en energie en jullie nummers zijn verrassend. Let op de vocals, stemoefeningen kunnen helpen om ze verder te verbeteren. De performance mag net een tikje meer zijn. De nummers zijn iets aan de lange kant en de drums waren een beetje eentonig.

Gas Giant  Het ging keihard in overdrive! De jury was erg enthousiast. Jullie worden een redelijk typische stonerband genoemd door de jury. Probeer wat meer eigen invloeden in de muziek te stoppen om het wat origineler te maken. Ook mag er wat meer afwisseling in tussen snelle en tragere stukken. Het technische spel is goed en jullie produceerden een mooie gelaagde sound.

No Silver Bullet  Jullie gaan ervoor op het podium en betrekken het publiek bij jullie concert! Jullie kregen het publiek goed mee. De meerstemmigheid is een leuke toevoeging aan de muziek. Aan de vocalen mag nog wel wat gewerkt worden, maar voor een eerste optreden hebben jullie het erg goed gedaan!

Keek De vibe die gecreëerd werd op het podium is heel erg goed.  Je stelt je kwetsbaar op en betrekt daardoor het publiek snel bij je show. De afwisseling in rap en zang was erg goed. Het werd wel een beetje eentonig omdat de jazzy beat in dezelfde sfeer blijft. Probeer hiermee wat te variëren.

Juryrapport Clash of the Titans 2018/2019

Voorronde #5

Winnaar: A_men

 Juryleden

Amber Nefkens – Projectleider Utrecht Popprijs, muzikant bij InuInu

Robby Wouters – Gitarist I Am Oak, solomuzikant als R. De Selby

Jeroen Boekhorst – Programmeur Stichting Ruis

 Joy Killed the Duke  Jullie podiumpresentatie is super! De nummers mogen iets spannender.. Dat kunnen jullie bereiken door de meer dynamiek toe te voegen en goed te letten op de opbouw van de nummers. Met de instrumentale stukken in jullie nummers creëerden jullie ruimte, dat is positief. De overall sound en met name de gitaarsound waren erg goed. Gebruik de effecten met mate, dan blijven ze bijzonder.

Tapestries Jullie hebben een eigen sound en de nummers grooven lekker. Jullie zijn erg muzikaal en de rimesectie was erg strak. De zang is een beetje aan de vlakke kant. De Afrikaanse invloeden mogen meer verdeeld worden over de nummers. De muziek is erg origineel.

A_Men  Jullie energie is ontzettend aanstekelijk en de muziek is tijdloos. Let op de uitspraak van de Engelse taal. De nummers zijn niet erg origineel, probeer daar wat meer in te experimenteren. Diversiteit vind je in de kleine details.

Marvin Bergh  Je hebt een positieve uitstraling en dat werkt door op het publiek. De muziek is wel een beetje braaf en een wat minder simpele woordkeuze zou het naar een hoger plan tillen. 2019 is het jaar van de R&B, ga ervoor! Ondanks technische problemen kreeg je het publiek mee en bleef je oprecht. Er zitten goede hooks in de nummers, vooral de laatste 2.