Meer over de finalisten!

DE GROTE FINALE! 5 bands hebben selectie, voorronde en halve finale doorstaan en zullen het in De Helling tegen elkaar opnemen. WIE WORDT DE NIEUWE ZIGGY SLPYNT?
WIE wordt de grote winnaar van Clash of the Titans 2017?

Dit zijn de titanen die kans maken op de titel:

Black Monsoon
Sonic Youth, Blood Red Shoes en PJ Harvey, dat zijn de invloeden van Black Monsoon. Het drietal uit Deventer en Utrecht omschrijft hun muziek als Noise-Grunge. Teun en Jacquelien beiden op gitaar en zang, en Marjolijn op de drums. Geen bassist, geen toetsen, niet moeilijk doen.
In de zomer van 2016 nam het drietal hun eerste EP op. Om het geluid zo natuurlijk en ongepoetst mogelijk vast te leggen, trok de band naar Vlaanderen. Onder de rook van Antwerpen werkte de band in de SputnikStudio met producer Joes Brands, die de dynamiek en de oorsprong van het geluid van de band natuurgetrouw vastlegde, met het motto “Alles moet kapot!”

Fighting Churchill
Fighting Churchill heeft een arsenaal aan nummers geschreven waarvan de stijl het beste omschreven kan worden als ‘laidback met een ruig randje’. De strategie is om de luisteraar op zijn gemak te stellen met ontspannen ritmes en verhalende teksten om hem vervolgens te overmeesteren met smerige riffs of stampende beats. Een combinatie die mogelijk een tikkeltje onwennig kan zijn als een eerste sigaret maar die achteraf smaakt naar meer.

DJHAGY
a band, not as you’d expect a dj, with a mellow
groove accompanied by a soothing bariton voice.

Searching For Relief
Searching For Relief is een post hardcore/punk rock band geboren op een donkere nacht in Utrecht. Sinds hun oprichting zijn ze al snel begonnen met het schrijven van nummers, wat leidde tot hun debuut EP Show Them Teeth. De sound bestaat uit luide fuzzige gitaren, vunzige vocalen en een hardcore punk energie maar maakt ook duidelijk gebruik van melodische zanglijnen en dynamische songstructuren.

Skumbek
Ultraviolet omdat er meer schuilt achter hun woorden en muziek. Okergeel vanwege de scherpe ritmes, die als een magistrale stralende zon zijn, met daarin de oneindigheid van zwart. Melodieën die karmijnrood kleuren nadat ze verleidelijk gezongen zijn. Lentegroen vanwege de thema´s waarover word gesproken en gerapt. Wit omdat hiphop, performance en rock een onbeschreven blad zijn als het om de Nederlandse taal gaat. En magenta omdat muziek soms uitgesproken mag zijn.

Skumbek is een trio bestaande uit Danique Carmen Kivit, Sylvan Amoureus, en Niek Lathouwers.