FINALE!!!!!!! 23 maart dB’s

Ifinale

In deze finale zullen de 6 beste deelnemende bands tegen elkaar strijden voor de winst van de Clash of the Titans! De volgende bands hebben zich in de finale weten te plaatsen:

CHRD (winnaar voorronde #1)
CHRD klinkt rauw, hardnekkig en compromisloos. Vertoont symptonen van tekstueel cynisme ondersteund met een vuist-in-je-tanden geluid voortkomend uit een 4 koppige bezetting. Begin 2019 zal de release van de debuut EP “the territorial imperative” plaatsvinden.

Magik Trick (winnaar voorronde #2)
Een instrumentale hard rock/blues/progressieve rock band die hard bezig is met het schrijven van veel eigen materiaal. In 2016 en 2017 wonnen zij de publieksprijs van De Grote Prijs van Leidsche Rijn.

MUDDY GREASE (winnaar voorronde #3)
Muddy Grease is een bewegend beest. Grooves, beats en sounds schetsten de contouren van deze vijfkoppige Electro Funkformatie. Deze aspecten worden volledig geïntegreerd in hun beeldende composities. Met een diepgewortelde groove willen ze de luisteraar bewust en onbewust laten bewegen op de beat. Hun stijl wordt ook sterk gekenmerkt door heldere, smaakvolle melodieën en energieke, avontuurlijke solo’s.

KEEK (winnaar voorronde #4)
KEEK is een eerlijke gast, bekend met spoken word en staat met enige regelmaat op het podium van het platform “Mensen Zeggen Dingen”. Zijn muziek is puur en oprecht en hij neemt zijn publiek mee op een muzikale trip door zijn grote boek. Elk nummer is een verhaal apart. Van gezellig chillen met vrienden tot aan zware vragen die hij zichzelf stelt. “Het is geen muziek om op te springen, maar muziek waarvan de teksten er echt toe doen. Verhalen zijn er om gedeeld te worden.

A_men (winnaar voorronde #5)
De drieonenigheid die A_MEN wordt genoemd, telt drie schreeuwkoppen en zes linkerhanden. Ze brengen ruwe punk met lekkere grooves van hiphop en oldschool hardcore eronder. Oh wat een liefde hebben die boys. En wat een energie. Gepolijst is het niet, maar het schuurt als een malle. Het tegenovergestelde van A_MEN? Onverschilligheid. Probeer maar eens onverschillig een A_MEN show te verlaten.

Sherman Oaks – band (Winnaar wildcardronde/Voorronde #3)
The Beach Boys, maar dan verdrietig. Zo kun je de melancholische muziek van de Utrechtse popband het best omschrijven. Hun debuut-EP namen ze in Los Angeles op. Het nummer ‘I Know I Promised’ werd door 3voor12 Utrecht genomineerd voor song van het jaar 2017, en won de 2e plek..